Magyar Szakos Hallgatói Érdekképviselet

A magyar SzHÉK interaktív honlapja a hallgatóknak.

Térkép

Bárka Színház, kedvezményes jegy

2010.05.04. 20:33 | Gyenese Péter | Szólj hozzá!

Ismét lehetőségetek van kedvezményesen eljutni színházba. Alább látjátok a paramétereket. Ajánljátok minden ELTE-s ismerősötöknek is, és éljetek a lehetőséggel ;)

Jon Fosse
ŐSZI ÁLOM
Fordította: Domsa Zsófi

Férfi: Kardos Róbert
Nő:  Varga Anikó
Anya: Varjú Olga
Apa: Gados Béla
Gry:  Moldvai Kiss Andrea m.v.


Rendező: Szabó Máté

Az 1998-ban született Őszi álom a rendkívül produktív drámaírói életmű egyik csúcsa. A kortárs norvég Fosse szövegének szerkezete szubjektív időérzékelésünk képlete, s arról szól, hogy a "kis" ember az élet "nagy" kérdéseiben fennakadva, sután, félszegen igyekszik szavakat találni a megfogalmazhatatlanra, az idő múlására, a halál felfoghatatlanságára.

Az Őszi álom alapszituációja végletesen banális: egy férfi és egy nő véletlenül találkozik a temetőben, beszélgetnek, kapcsolatba kerülnek, a pár később találkozik a fiú szüleivel is, aztán megjelenik a volt feleség is, felszínre kerülnek a rejtett feszültségek, elhallgatott konfliktusok, anélkül, hogy bármi is robbanna. Hónapok, évek telnek el az egyes részletek között, miközben az időérzékelésünk folyamatos. Az Őszi álom egyetlen hatalmassá növelt pillanatba sűríti bele a szereplők sorsát.
"Minden megtörtént / és semmi sem történt" - mondja a Nő.

Május 6. (nyilvános főpróba, kedvezményes jegyár: 1000Ft)
Május 9., 28. 19:00
Kedvezményes jegyár: 1500Ft
Jegyigénylés: Őri Andrea: andi@freemail.hu, 30/7541442

Bárka Színház: Üllői út 82. (a Nagyvárad térnél)

A bejegyzés trackback címe:

https://mszhek.blog.hu/api/trackback/id/tr421974906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása