Magyar Szakos Hallgatói Érdekképviselet

A magyar SzHÉK interaktív honlapja a hallgatóknak.

Térkép

Könyvtári nap a Campuson

2009.09.12. 13:07 | Tarakashka | Szólj hozzá!

Könyvtári Napot szervez 2009. szeptember 15-én, 10:00 órai kezdettel az ELTE BTK Könyvtártudományi Tanszéke és Hallgatói Önkormányzata az egyetem Múzeum körúti campusán. A rendezvény célja a könyvtárak közelebb hozása a felsőoktatáshoz különösen a hallgatókhoz.

A rendezvény három programból tevődik össze:

1. 10:00-17:00 között a nagyobb budapesti könyvtárak külön standokon mutatkoznak be a látogatóknak, akik helyben beiratkozhatnak, érdeklődhetnek a szolgáltatásokról, vásárolhatnak a könyvtárak fölös példányaiból. Új szolgáltatásokkal mutatkozik be a Könyvtárportál is, melyet a helyszínen több gépen is ki lehet majd próbálni.


Jelen lesz BCE Központi Könyvtár, BME OMIKK, ELTE BTK Intézeti Könyvtárai, ELTE Egyetemi Könyvtár, ELTE PPK Kari Könyvtára, Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, Goethe Intézet Könyvtára, Iparművészeti Múzeum, Könyvtárportál, Magyar Információtudományi Alapítvány, Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára, Moholy- Nagy Művészeti Egyetem Könyvtára, Nemzeti Múzeum, Országos Idegennyelvű Könyvtár, Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum, Országos Széchényi Könyvtár, Országgyűlési Könyvtár.


2. 11:30-tól Kerekasztal-beszélgetés kezdődik a könyvtárak jelenéről és jövőjéről, szerepükről a felsőoktatásban. A moderátor Dr. Kiszl Péter, az ELTE BTK adjunktusa, kari könyvtári koordinátora, a beszélgetés résztvevői pedig: 
 Dr. Kokas Károly, a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtárának informatikai főigazgató-helyettese, címzetes egyetemi docens
 Nagy Anna, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának igazgatója
 Nagy Zsuzsanna, a Budapesti Corvinus Egyetem Központi Könyvtárának szolgáltatási igazgatója
 Dr. Szögi László, az ELTE Egyetemi Könyvtár főigazgatója
 Dr. Vasas Lívia, a Semmelweis Egyetem Központi Könyvtárának főigazgatója


3. 15:00-17:00 Szakmai beszélgetés, ahová könyvtárosokat, információbrókereket, oktatókat és hallgatókat egyaránt várunk. A workshop a könyvtári gyakornokok helyzetével, a velük szemben támasztott elvárásokkal fog foglalkozni. A témavezető Kóródy Judit, az INFODOK Kft. információszolgáltató központjának vezetője. A volt és leendő gyakornokokon kívül további meghívott vendégek:
 Farkas Éva, a CHINOIN Gyógyszer és Vegyészeti Termékek Gyára Zrt., Scientific Information & Library Services könyvtárvezetője
 Kaposi Ilona, a MOL Nyrt. könyvtárvezetője
 Szivi Józsefné dr., a Budapesti Corvinus Egyetem Központi Könyvtárának gyűjteményszervezési igazgatója
 Köntös Nelli, az ELTE Könyvtártudományi Tanszék szakmai gyakorlatokkal foglalkozó oktatója


Bővebb információk, a könyvtárak által nyújtott szolgáltatások megtalálhatók a btkhok.elte.hu oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://mszhek.blog.hu/api/trackback/id/tr251376996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása